Dagens høst af ONLINE-steder TIL UNDERVISNING IFM. COVID-19

MEEBOOK – vores læringsplatform i Esbjerg

Meebook vil være en god indgang til fjernundervisningen det næste stykke tid og de har iværksat en række tiltag for at hjælpe ledelse, forvaltning og pædagogisk personale med viden og inspiration.
Se video om Meebooks beredskab her

Til det pædagogiske personale (og lederer) har Meebook sat en række gratis webinarer op, så I kan klædes på til bedst brug af læringsplatformen under skolelukningen.
Meebook har desuden oprettet need-to-know-guides til de lærere, der ikke er fuldt i gang med Meebook, og som får brug for en hurtig opgradering af deres brug.
Se Meebooks webinarer her: Webinarer

Meebook har desuden guides på vej til forældre, så de ved, hvordan de bedst i fx AULA orienterer sig om deres børns planlagte undervisning i Meebook. Målet er at give dem bedst mulige vilkår for at understøtte deres børns undervisning, mens skolerne er lukket.

Al Meebooks information er samlet og vil løbende blive opdateret her: Meebooks side om beredskabet under karantænen

 

—//—

SKOLETUBE

Vores Skoletube.dk abonnement kan også en masse.
Bogen kan også findes og downloades på – https://laerit.dk/skoletube/

—//—

EMU – GODE RÅD TIL UNDERVISNING IFM. COVID-19

Selvom alle elever er sendt hjem i to uger er det regeringens mål, at eleverne skal have så meget undervisning som muligt i den periode, hvor de ikke skal møde fysisk op på deres uddannelsesinstitution. På emu.dk er der samlet en række gode råd til, hvordan lærere og ledere griber denne uvante undervisningssituation an.

https://bit.ly/33dUUGG

—-/—-

TJEK.net

Grundet coronavirus-situationen tilbyder vi nu GRATIS abonnement på alle Tjek.net webstederne resten af dette skoleår (indtil 30.6.2020).

Webstederne indeholder emneopdelte trænings- og test-opgaver samt tværgående test-opgaver, som i layout og indhold ligner de digitale afgangsprøver og nationale test.

Webstederne er oplagte til hjemme-undervisning / hjemme-studier, da eleverne kan logge ind hjemme fra på deres egen PC / tablet.

Opret gratis abonnement på:

—-//—-

CLIOONLINE

Clio har meldt ud, at de nu åbner for gratis adgang til alle deres læringsportaler i hele karantæneperioden.

Alle skoler vil derfor kunne få adgang til alle Clios portaler, træningsøvelser, evalueringsopgaver og prøver.

https://www.clio.me/dk/

Forælder til et barn i karantæne?

https://www.clio.me/dk/foraelder-til-et-barn-i-karantaene/?utm_source=Brand+site&utm_medium=Blog&utm_term=Karant%C3%A6ne&utm_campaign=BS_Hjemmeundervisning

—-//—-

GYLDENDAL

FRI ADGANG TIL FAGPORTALER

Fra og med i dag, fredag den 13. marts, åbner vi for fri adgang til samtlige af vores fagportaler.

Det giver dig mulighed for at fjernundervise dine elever i alle fag og på alle niveauer, når skolerne lukker ned for at mindske risikoen for smitte med Corona-virus.

Hvis du allerede nu vil se vores store udvalg af fagportaler og websites, så kig i vores nye katalog over digitale læremidler.

Se kataloget her: http://bit.ly/digitale_laeremidler

—-//—-

ALINEA

På mandag åbner hele Danmarks skole: Sofaskolen!
Skolen er for alle børn, der sidder hjemme i sofaen.
Det bliver unikt, sjovt, interaktivt og ikke mindst live.
Følg med hos Alinea og på

https://www.sofaskolen.dk

—-//—-

CFU

Du kan gøre brug af CFU’s online materialer – Film, TV og E-bøger.

Har du brug for hjælp i forhold til online materialer, så se vejledningsvideoerne på linket nederst. Har du brug for yderligere hjælp eller spørgsmål til dine lån, kan du kontakte Alice på 72665950 eller Søren på 72665967

http://wiki.mitcfu.dk/soeg-i-samlingerne/

http://bloggenomitogundervisning.dk/saadan-laaner-du-film-til-dine-elever-paa-mitcfu/

—-//—-

FRILÆSNING.dk

Husk, at dine elever eller børn frit kan vælge mellem 600 fagtekster og 350 historier på frilæsning.dk – uden at skulle gå på biblioteket. Der er også skriveopgaver, læseræser og læsekurser, som man kan arbejde med, imens man er hjemme. Og sidst men ikke mindst, kan man læse og sende vittigheder ind. Vi får brug for lidt at grine af. Pas på jer selv derude!

—-//—-

SUNSHINE LIBRARY

Forlaget Sunshine Library giver gratis adgang til alle materialer frem til 30. april. Eleverne får adgang til 400 digitale engelske bøger på 30 niveauer. Bøgerne tilgået via en app. Læreren har adgang til et monitoreringsmodul og kam kommentere elevernes oplæsning…. Bøgerne er velegnede til engelsk frilæsning med opgaver 1.-7. kl. Al tekst oplæses med britisk-engelsk VoiceOver over, så også elever i ordblindevanskeligheder kan arbejde selvstændigt med bøgerne. Ved interesse skal man skrive til kontakt@poehler.dk med skolens navn, adresse og antal elever, som skal kunne logges ind.

—-//—-

SYSTIME

Fri adgang med UNI-login – Arbejder i med videoer til jeres virtuelle undervisning, kan jeg i al ydmyghed anbefale dette afsnit fra “Flipped classroom – kom godt i gang”- “Undervisningens organisering”.

Der gode skabeloner og eksempler.

—-//—-

GRATIS BØGER

Vi holder åbent for de gratis børnebøger i hele perioden, mens hjemmeundervisning står på!

https://gratisborneboger.wordpress.com/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *